Produkter

Deras produkter användes ofta av Sveriges bästa restauratörer. Bl.a. hade Grand Hôtel i Stockholm deras lax på sin festvåning. Svenska Kocklandslaget använde vid flera tillfällen produkter från Botnia fisk.

Varmrökt pepparlax var favoriten

Deras varmrökta pepparlax var känd över hela Sverige. Rökningsprocessen gjorde så att fiskens naturliga vätskearomer bevarades. Resultatet blev en unik saftighet och en sällsynt god smak. Fisken var även vacker för ögat med en ytkrydda av jägarmix.

Tvillingrökt lax var dubbelt så god

Deras unika tvillingrökta lax hade en saftighet och smak som pendlar mellan inkokt och varmrökt. Den tillagades av två urbenade laxfiléer som varmröks med köttsidorna mot varandra. Skinnet på yttersidorna gjorde att de naturliga vätskorna och aromerna i fisken bevarades.

Kontroll

Det finns många anledningar till att livsmedelslokaler behöver vara rena snygga. Framförallt på grund av bakterier och annan smuts inte får finnas i närheten vid förpackning. Botnia Fisk använde sig utav det bästa städbolaget som fanns tillgängligt för att kunna bemöta alla regler och restriktioner som fanns.