Receptbank

Tartar på rökt lax med färskpotatis terrin samt äpple och pepparrots sallad

  • Prep Time:
    20 min
  • Cook Time:
    30 min
  • Ready In:
    50 min
Ingredienser
  • 250 gram laxfilé, skinn- och benfri
  • 50 gram rökt lax
  • 1 tsk olivolja extra vergine
  • 1 tsk gräslök
  • 1 tsk fin hackad dill
  • 1 tsk finhackad rödlök
  • 1 tsk hackad kapris
Gör så här
Tärna lax och rökt lax fint. Tillsätt gräslök, dill, rödlök, kapris, olivolja och smaka av. Låt smakerna blanda sig en halvtimme i kylskåpet. Servera med färskpotatis terrin och äppelsallad.

RISTAD GRAVLAX MED SMÖRSLUNGAD PASTA

En härlig pasta rätt med gravlax

  • Prep Time:
    20 min
  • Cook Time:
    8 min
  • Ready In:
    28 min
Ingredienser
  • 500 g Penne rigate
  • 1.2 kg gravad lax i bit eller hel sida
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 2 st röd lökar
  • 1 stor grön squash eller 2 små
  • 1 knippe dill
  • Citron
  • Sweet hot chilisås
Gör så här
Räkna med ca 200gr gravad lax per person, jag brukar använda gravad på bit så man kan skära ca 1cm tjocka skivor. Receptet är för 6 personer. Koka pastan enligt anvisningen låt den rinna av i durkslag och häll tillbaka i pannan, tillsätt en rejäl klick margarin eller smör så pastan blir blank och smidig. Skär alla grönsakerna i ungefär lika stora bitar och fräs i stekpanna, krydda med salt och svartpeppar. Häll grönsakerna i pastapannan och vänd runt så det blandas väl. Stek gravlaxen så den får lite färg. Servera med dill, citron och sweet hot chilisås. Jag brukar tallriksservera denna rätt så jag lägger pasta och grönsakerna i botten på tallriken toppar med laxen strör dill över hela anrättningen och avslutar med att ringla sweet hot chilisåsen över alltihopa.